tiistai 21. toukokuuta 2013

Raaputi raaputi

Ahdistaa ja masentaa. Jo iltapäivällä kaikki rupesi ärsyttämään, oikein kunnolla, enkä millään meinannut kestää sitä. Äsken pelailtiin, ja varoitin Jonia, että olen nyt sellaisella masennustuulella, että kaikki ärsyttää. Ainakin ymmärtää, ettei ole tehnyt mitään pahaa.

On paha olla. Väitän, että repäisisin nyt tavallista enemmän pisteitä masennuskyselyistä, ainakin niistä "tämän hetken tilanteen perusteella". Mutta semmoiset eivät ole luotettavia. Pitkä aikaväli on se, mikä ratkaisee.

Olisi vain kiva tietää, että mitä tarkoittaa määrittämätön masennus. Ja määrittämätön ahdistuneisuushäiriö. Onko lääkäri vain laiska, vai eikö musta oikeasti ota selvää?

3 kommenttia:

  1. Ainakin mulla määrittelemätön ahdistuneisuushäiriö tarkoitti piirteitä parista ahdistushäiriöstä, mutta ei selkeästi jotain tiettyä häiriötä (esim. sosiaalisten tilanteiden pelko). Ahdistus kuitenkin haittasi elämää, joten se oli häiriö - määrittelemätön se oli koska ei mihinkään muuhun ahdistusdiagnoosiin sopinut. Masennuksesta en osaa sanoa, mutta varmaan jotenkin samoin menee siinäkin, onhan masennustakin useaa eri tyyppiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla jonkun mielipide ko. asiasta, kun ei itse(kään) ota noista jutuista selvää. Kiitos ^^

      Poista
  2. hei oisko mahollista saada sun säpö? haluisin kirjoittaa yhestä asiasta, josta en kommenteissa viitsi :) ei tietenkään mikään pakko, mut jos niin laita mulle vaikka kommentilla niin en julkaise! kuulostanpa oudolta, mutta kuulet sitten jos haluat!

    VastaaPoista